Ова се нашите закони за дискретна испорака на кои се придржуваме секогаш:

  • Доставувачот не знае што има во пакетот.
  • Пакетот ви стигнува во базата на карго сервисот.
  • Не ви го носат дома, освен ако сами не побарате.
  • Пакетот е неутрален/дискретен/без ознаки
  • Пакетот изгледа отприлика вака:
  • Како испраќач на пакетот секогаш стои лично име.
  • Не пишува фирма и слично.
  • Никаква ознака за содржината на пакетот не стои на површината на опаковката.
  • Цената на доставата е од 60 до 80 денари до пошта, 140 денари до дома.
  • Плаќате во готово на доставувачот.

Испорака во Скопје

Нарачките за територијата на Скопје, во најголемиот број случаи се доставуваат истиот дена доколку е можно во рок од неколку часа.
Цената на доставата е 150 денари.

Испорака надвор од Скопје

Нарачките надвор од Скопје направени до 13.00 часот ги испорачуваме ВЕДНАШ преку пошта или преку карго сервисот.
Ова значи дека дискретно спакуваниот пакет ќе стигне на вашата адреса следниот ден, доколку биде испратен преку карго сервисот.
Карго сервисот ја покрива територијата на Македонија во градовите, доколку во селата, доставата ја вршиме преку пошта, и во тие случаи, рокот за достава може да биде подолг.

Цена на доставата

Цената на доставата за најголемиот дел од нарачките е од 60 до 80 денари до пошта, 140 денари до дома.
Во исклучителни случаи, кога се работи за поголеми и повредни пакети може да биде и малку повисока, но не повеќе од 200 денари.
Во секој случај, во разговор со операторот, при вршење на нарачка вие ќе добиете детална информација околу тоа колку ќе изнесуваат трошоците за достава.

Неутрално пакување

Пакувањето се врши во неутрални пакети. Како испраќач секогаш стои лично име од оној кој што го однесол во пошта или во карго сервисот, и тоа само како ознака за да може пакетот да се врати на тоа лице во случај на неуспешна достава. Никаква ознака за содржината на пакетот не стои на површината на опаковката.

Плаќање

Плаќањето со нас е најбезбедно. Се врши во готово на доставувачот од карго сервисот или во пошта на шалтерот при подигањето.