Warning: Class "\WP_Rocket\Engine\Admin\Settings\Page" not found in /home/nectcbly/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/deprecated/3.5.php on line 9

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home/nectcbly/public_html/wp-config.php on line 83
Мед со црно семе - Nectar Bio Shop
Sale!

Мед со црно семе

500 ден

Количина: 250 гр
Потекло: Турција

Out of stock

Мед со црно семе

Мед со црно семе го исцелува затруеното тело од разни хемикалии, ја потикнуваат регенерацијата на бета клетките кои умираат, а малкумина знаат дека постои.

Семето на цветното растение, Nigela Sativa, познато по нивното лековито својство од памтивек, најмногу е распострането во Англија, познат и како римски коријандерм црн сусам, црна ким и кромид и семе, што е познато и како црно семе кое во најмала рака има опис на нејзиниот физички изглед.
Голем дел од здраствените придобивки денеска му се припишуваат на црното семе, вклучувајќи и над 20 различни фармаколошки дејства како што се:

 • Аналгетик ( за убивање болка)
 • Анти-бактериски
 • Анти-инфламаторни
 • Анти-Чир
 • Анти-Холинергични
 • Анти-габични
 • Антиоксиданс
 • Antispasmodic
 • Антивирусни
 • Бронходилататор
 • Глуконеогенеза инхибитор (Анти-Дијабетична)
 • Hepatoprotective (заштита на џигер)
 • Хипотензивните
 • Инсулин сензибилизирачки
 • Интерферон индуктор
 • Леукотриен Антагонис
 • Renoproective (Бубрег заштита)
 • Тумор неркоза фактор Алфа инхибитор

Овие фармаколошките дејства се само подмножества на поширок број на корисни својства вродени од црното семе.
Иако е извонредно тоа што ова семе има способност позитивно да ги моделира голем број на различни биолошки патишта, ова всушност е доста честа појава меѓу традиционалните лекови.

Мед со црно семе е истражувано за многу специфични и здраствени услови.

Тип 2 дијабетис – Два грама од црното семе резултира со намалување на гликозата, намалена инсулинска резистенција, зголемена бета-клеточна функција и намалена гликозилиран хемоглобин во човечкиот субјект.

Епилепсија: црните семиња имаат „anticonvulsive“ својства.
Мед со црно семе помага и за висок крвен притисок: Секојдневна употреба на 100 и 200 mg на црното семе, двапати дневно, за 2 месеци, било откриено дека имаат намалување на крвен притисок и ефект кај пациентите со лесна хипертензија.
Астма: Направена студија покажала дека зовриена вода со екстракти на црно семе има релативно моќен antiasthmatic ефект врз дишните патишта.

Локација: Цветан Димов 216, Скопје, Чаир (во близина на Веро Маркет)
075 664 881 – Viber, WhatsApp
Достава низ цела Македонија