Капсули од црно семе - Nectar Bio Shop
Sale!

Капсули од црно семе

700 ден

Паковање: 100 капсули
Потекло: Турција

Капсули од црно семе – Kapsuli od crno seme

1. Го зајакнува и го зголемува имунолошкиот систем
Еден од главните бенефити на маслото од црното семе е зголемување и одржување на високо ниво на имунолочкиот систем. Ова е како резултат на составот на маслото со антиоксиданси, комплекс на Б витамини како и многу витамини, минерали и други субстанци вклучувајќи го и селенот што служат за оваа цел.
Многу години оваа масло е употребено за лечење на аутоимуни болести како псоријаза, артрит, реуматизам и друго.
2. Го регулира подобрувањето на работата на црниот дроб
Научниците откриле дека маслото од црното семе има сила да спречи оштетување и заболување на црниот дроб како и помага на повторно враќање на нормалната функција на црниот дроб.
Нормално се знае дека во црниот дроб настануваат главните реакции на детоксификација (елиминирање на отрови) на телото.
3. Лечи алергии и астма
Еден од позначајните придобивки на маслото на црното семе е тоа што оваа масло силно делува во лекувањето на различните алергии и бронхиалната астма што се како резултат на ослободување на хистаминот од мастоциди. Ова е резултат на содржината на силните соединенија кои се наоѓаат во оваа масло: Тимокинони и Нигелонети, бидејќи е откриено дека се мошне по ефективни од други лекови произведени за оваа цел.

Придобивки, пoмага во:

 • Го зајакнува имунолошкиот систем.
 • Го подобрува метаболизмот на организмот.
 • Зголемува, развива и обновува клетки.
 • Помага во развојот на хормони и во формирањето на здрав нервен систем и хормони.
 • Против алергиите и спречува додавање на супстанции кои испраќаат алергиски сигнали.
 • Го намалува холестеролот во крвта.
 • Спречува блокада на брани, прилагодување на нивната структура и истовремено брзината на циркулацијата на крвта.
 • Го стабилизира крвниот притисок и го намалува ризикот од фрактура на срцето.
 • Капсули од црно семе го зајакнува срцето
 • Тироидната жлезда
 • Артритис, болки во грбот, модринки, ревматизам
 • Помага против мигрена

Начин на употреба:
Деца над 14 години и возрасни: 2-3 капсули на ден после јадење
Деца 6-14 години: 1 капсула на ден после јадење

За да го постигнете саканиот ефект, капсулите користете ги редовно

Локација: Цветан Димов 216, Скопје, Чаир (во близина на Веро Маркет)
075 664 881 – Viber, WhatsApp
Достава низ цела Македонија