Масло од црно семе 250мл

600 ден

Количина: 250 мл
Потекло: Турција

Масло од црно семе – Maslo od crno seme

Ова скромно, моќно семе, ја убива „MRSA“, го исцелува затруеното тело од разни хемикалии, ја потикнуваат регенерацијата на бета клетките кои умираат, а малкумина знаат дека постои.
Семето на цветното растение, „Nigela Sativa“, познато по нивното лековито својство од памтивек, најмногу е распострането во Англија, познат и како римски коријандерм црн сусам, црна ким и кромид и семе, што е познато и како црно семе кое во најмала рака има опис на нејзиниот физички изглед.
Најраниот запис на одгледување и употреба доаѓаат од антички Египет.
Црното семе било пронајдено во египетска гробница, пред околу 3300 години. Исто така се верува дека Исламскиот пророк Мохамед, изјавил дека тоа е лек за сите болести освен за смртта.

Голем дел од здраствените придобивки денеска му се припишуваат на црното семе, вклучувајќи и над 20 различни фармаколошки дејства како што се:

Аналгетик ( за убивање болка)
Анти-бактериски
Анти-инфламаторни
Анти-Чир
Анти-Холинергични
Анти-габични
Антиоксиданс
Antispasmodic
Антивирусни
БронходилататорГлуконеогенеза инхибитор (Анти-Дијабетична)
Hepatoprotective (заштита на џигер)
Хипотензивните
Инсулин сензибилизирачки
Интерферон индуктор
Леукотриен Антагонис
Renoproective (Бубрег заштита)
Тумор неркоза фактор Алфа инхибитор

Овие фармаколошките дејства се само подмножества на поширок број на корисни својства вродени од црното семе. Иако е извонредно тоа што ова семе има способност позитивно да ги моделира голем број на различни биолошки патишта, ова всушност е доста честа појава меѓу традиционалните лекови.
Масло од црно семе е истражувано за многу специфични и здраствени услови.

Тип 2 дијабетис – Два грама од црното семе резултира со намалување на гликозата, намалена инсулинска резистенција, зголемена бета-клеточна функција и намалена гликозилиран хемоглобин во човечкиот субјект.
Епилепсија: црните семиња имаат „anticonvulsive“ својства.
Висок крвен притисок: Секојдневна употреба на 100 и 200 mg на црното семе, двапати дневно, за 2 месеци, било откриено дека имаат намалување на крвен притисок и ефект кај пациентите со лесна хипертензија.

Локација: Цветан Димов 216, Скопје, Чаир (во близина на Веро Маркет)
075 664 881 – Viber, WhatsApp
Достава низ цела Македонија