Sale!

Спирулина

Original price was: 800 ден.Current price is: 600 ден.

Паковање: 60 капсули
Потекло: Турција

Спирулина го храни, обновува и прочистува организмот, дава енергија и пред се на импресивен начин го зајакнува имунитетот.

Откриј како спирулината може да ти го зајакне ИМУНИТЕТОТ и како може да те направи супер отпорен на болести, да бидеш полн со енергија и здрав како дрен!

Дали знаете што претставува ИМУНИТЕТОТ?

За да бидете здрави пред се треба да знаете што е тоа имунитет и имунолошки систем. ИМУНОЛОШКИОТ СИСТЕМ е мрежа од клетки, ткива и органи кои делуваат заедно да го обранат телото од разни надворешни напади.
Замислете дека вашиот ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ е една моќна, софистицирана и многу паметно организирана армија.

Одредени ткива и органи како: тимусот, коскената срж, слезината, крајниците претставуваат командни центри каде се создаваат, тренираат и координираат “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“.

Во зависност од тоа кој непријател напаѓа (вируси, бактерии, габи, токсини) имунолошкиот систем спрема различна „тактика“ за одбрана и напад за секој различен непријател.
Имунолошкиот систем има меморија со која го памти непријателот, кога следниот пат ќе нападне некој вирус и бактерија организмот алармира и “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“ се мобилизираат и брзо и ефикасно го унишуваат непријателот.

ЗАКЛУЧОК: Имунолошкиот систем е твоја „приватна армија“ која те штити од болести и штетни надворешни влијанија. Силен имунитет значи дека одбрамбениот систем ти е силен и не може да се разболеш. Слаб имунитет значи дека имаме слаб одбранбен систем, дури и најобична бактерија може да те направи болен, а кога ќе се разболиш болеста трае подолго.

ФАКТ: Доколку не постои имунолошкиот систем може да умреме за 3 часа, доколку не нападне и најобична бактерија.

Зошто ослабнува имунитетот и кои се причините?

Лоша исхрана
Процесирана храна која ја консумираме содржи се помалку здрави хранливи материи кои можат да го подобрат имунитетот и е полна со пестициди, конзерванси, хормони и разно штетни хемикалии кој значително го намалуваат имунитетот.

Загаден воздух и вода
Воздухот кој го дишеме е загаден со отровни гасови и тешки метали. Водата која ја пиеме е полна со хлор и се прочистува со разни хемикалии кои влијаат врз имунитетот.

Антибиотици и лекови
Прекумерното користење на антибиотици и разни лекови го намалуваат бројот на добри бактерии во организмот и го прават помалку отпорен.

Алкохол и Цигари
Алкохолот ја намалува силата и ја успорува на работата на имуно-клетките. Цигарите содржат преку 5000 штетни хемикалии и состојки кои драстично го намалуваат имунитетот, па дури и кај пасивните пушачи.

Стрес
Стресот многу негативно влијае врз имунитетот, Кога сме под стрес нашето тело лачи прекумерно кортизол хормон кој го намалува бројот на имуно-клетки

Недостаток од физичка активност
Додека вежбаме протокот на крв се зголемува и забрзано се исфрлаат токсините од вашето тело.

Со подобра циркулација на крвта подобро циркулираат имуно -клетките, анти-телата и белите крвни зрнца кои се важни за борба против инфекциите.

Како спирулина го зајакнува имунитетот?
Спирулина го стимулира организмот да создава нови имуни-клетки и ја зголемува нивната активност.
Бројни медицински студии покажуваат дека при употреба на спирулина се забрзува создавањето на нови-имуно клетки кои се борат против инфекции и други имуно-клетки кои кој го подобруваат имунолошкиот систем и ја подобруваат заштитата од разни вируси, хронични болести и рак.

Начин на употреба:
За возрасни над 11 години, земете 2 (две) капсули 3 (три) пати на ден.

Локација: Цветан Димов 216, Скопје, Чаир (во близина на Веро Маркет)
075 664 881 – Viber, WhatsApp
Достава низ цела Македонија